Heel wat fondsbeheerders hebben in reactie op het onverwachte bericht onmiddellijk hun short-posities gesloten, ook al omdat er meer goed nieuws op komst kan zijn.

Zo is de Amerikaanse centrale bank een stapje dichter bij QE3 gekomen en staat ook China klaar om de economie te stimuleren.

Dennis Gartman zegt: eerst zien en dan geloven

De algemene reactie van de economen luidde dat Mario Draghi door zijn verklaring de lat erg hoog gelegd. Het volstaat echter niet om het bij woorden te laten, de Europese Centrale Bank zal nu met daden moeten bewijzen dat ze inderdaad in staat is krachtige acties uit te voeren.

Gartman gaf toe dat Draghi resoluut klonk, maar dat was in het verleden eveneens het geval. Uiteindelijk is de Europese schuldencrisis toch altijd verder en verder geëscaleerd. Gartman twijfelt er dan ook aan of de ECB er ditmaal in zal slagen om de crisis op te lossen.

Heel wat fondsbeheerders hebben in reactie op het onverwachte bericht onmiddellijk hun short-posities gesloten, ook al omdat er meer goed nieuws op komst kan zijn. Zo is de Amerikaanse centrale bank een stapje dichter bij QE3 gekomen en staat ook China klaar om de economie te stimuleren.Dennis Gartman zegt: eerst zien en dan geloven De algemene reactie van de economen luidde dat Mario Draghi door zijn verklaring de lat erg hoog gelegd. Het volstaat echter niet om het bij woorden te laten, de Europese Centrale Bank zal nu met daden moeten bewijzen dat ze inderdaad in staat is krachtige acties uit te voeren. Gartman gaf toe dat Draghi resoluut klonk, maar dat was in het verleden eveneens het geval. Uiteindelijk is de Europese schuldencrisis toch altijd verder en verder geëscaleerd. Gartman twijfelt er dan ook aan of de ECB er ditmaal in zal slagen om de crisis op te lossen.