De reactie van de financiële markten op de afloop van de Europese Centrale Bank was verdeeld. De koers van de euro daalde in eerste instantie richting 1,2750 dollar, om vervolgens opnieuw te herstellen. Alles draait om de vraag of de ECB al dan niet van plan is om de rente binnen afzienbare tijd te verlagen.

ECB-president Mario Draghi heeft geen plan B achter de hand, zo verklaarde hij na afloop van de meeting van de centrale bank. De euro is volgens hem een uniek project, waarbij het niet mogelijk is dat landen om welke reden dan ook de monetaire unie kunnen verlaten. Het is dus niet zo dat de ECB plannen heeft om Cyprus, Griekenland of eender welk ander land dan ook uit de EMU te duwen.

De reactie van de financiële markten op de afloop van de Europese Centrale Bank was verdeeld. De koers van de euro daalde in eerste instantie richting 1,2750 dollar, om vervolgens opnieuw te herstellen. Alles draait om de vraag of de ECB al dan niet van plan is om de rente binnen afzienbare tijd te verlagen. ECB-president Mario Draghi heeft geen plan B achter de hand, zo verklaarde hij na afloop van de meeting van de centrale bank. De euro is volgens hem een uniek project, waarbij het niet mogelijk is dat landen om welke reden dan ook de monetaire unie kunnen verlaten. Het is dus niet zo dat de ECB plannen heeft om Cyprus, Griekenland of eender welk ander land dan ook uit de EMU te duwen.