De reden voor de prijsdaling lag voor de hand: de president van de ECB waarschuwde namelijk voor disinflatie die eventueel zou kunnen eindigen in deflatie. Deflatie is wel het laatste wat de Europese Unie kan verdragen, want de economie kan dan helemaal in het defensief worden gedrongen.

Mario Draghi heeft de goudmarkt zelfs even doen imploderen. De verhandelde volumes op de Comex vlogen namelijk door het plafond zodra hij het woord nam. Sporen van deflatie zou er op kunnen wijzen dat Europa op een Japans scenario afstevent. Dit land vecht al jarenlang tegen deflatie.

De reden voor de prijsdaling lag voor de hand: de president van de ECB waarschuwde namelijk voor disinflatie die eventueel zou kunnen eindigen in deflatie. Deflatie is wel het laatste wat de Europese Unie kan verdragen, want de economie kan dan helemaal in het defensief worden gedrongen. Mario Draghi heeft de goudmarkt zelfs even doen imploderen. De verhandelde volumes op de Comex vlogen namelijk door het plafond zodra hij het woord nam. Sporen van deflatie zou er op kunnen wijzen dat Europa op een Japans scenario afstevent. Dit land vecht al jarenlang tegen deflatie.