De financiële markten reageerden enthousiast, de rust in de euroze keerde meteen terug. De vraag is echter of er sindsdien iets is opgelost. Robin Bew, chief economist bij The Economist Intelligence Unit, is van mening dat er helemaal niets is opgelost, wel integendeel.

Draghi heeft alleen wat tijd gekocht maar inmiddels is er weinig of niets gebeurd. De problemen in de eurozone zijn verre van opgelost, voortdurend dreigen er op verschillende plaatsen in de Zuid-Europese periferie nieuwe brandhaarden de kop op te steken.

De financiële markten reageerden enthousiast, de rust in de euroze keerde meteen terug. De vraag is echter of er sindsdien iets is opgelost. Robin Bew, chief economist bij The Economist Intelligence Unit, is van mening dat er helemaal niets is opgelost, wel integendeel. Draghi heeft alleen wat tijd gekocht maar inmiddels is er weinig of niets gebeurd. De problemen in de eurozone zijn verre van opgelost, voortdurend dreigen er op verschillende plaatsen in de Zuid-Europese periferie nieuwe brandhaarden de kop op te steken.