Simon Johnson, professor aan de MIT Sloan School of Management, senior fellow aan de Peterson Institute for International Economics en co-auteur van "White House Burning: The Founding Fathers, Our National Debt, and Why It Matters to You", vreest echter dat Mario Draghi er onmogelijk in gaat slagen om de euro te redden.

Draghi is bang

Volgens Johnson geeft de uitspraak van Draghi gewoon aan dat hij bang is. De optimisten hopen dat de Italiaanse voorzitter van de ECB er in zal slagen om een einde te maken aan de onzekerheid die tot dusver de eurocrisis heeft gedefinieerd. De kans is klein dat dit zal lukken.

In 2008 was er nog een algemeen geloof in het redden van andere landen, getuige het feit dat rentes op de verschillende Europese staatsobligaties (Duitse, Griekse, Spaanse enzovoort) niet zo veel van elkaar verschilden.

Dit geloof is weg, getuige het lopen van de rendementen op de perifere staatsobligaties. De financiële markten geloven nu dat de ECB selectief en afhankelijk van de omstandigheden overheidsschulden gaat ondersteunen.

Simon Johnson, professor aan de MIT Sloan School of Management, senior fellow aan de Peterson Institute for International Economics en co-auteur van "White House Burning: The Founding Fathers, Our National Debt, and Why It Matters to You", vreest echter dat Mario Draghi er onmogelijk in gaat slagen om de euro te redden.Draghi is bang Volgens Johnson geeft de uitspraak van Draghi gewoon aan dat hij bang is. De optimisten hopen dat de Italiaanse voorzitter van de ECB er in zal slagen om een einde te maken aan de onzekerheid die tot dusver de eurocrisis heeft gedefinieerd. De kans is klein dat dit zal lukken. In 2008 was er nog een algemeen geloof in het redden van andere landen, getuige het feit dat rentes op de verschillende Europese staatsobligaties (Duitse, Griekse, Spaanse enzovoort) niet zo veel van elkaar verschilden. Dit geloof is weg, getuige het lopen van de rendementen op de perifere staatsobligaties. De financiële markten geloven nu dat de ECB selectief en afhankelijk van de omstandigheden overheidsschulden gaat ondersteunen.