Het Spaanse nationaal bureau voor de statistiek, beter bekend onder de naam INE, maakte vanmorgen de inflatiecijfers voor de maand juni bekend. De Spaanse premier Mariano Rajoy wordt met deflatiegevaar geconfronteerd, zo blijkt uit de gepubliceerde cijfers.

De consumer price index, opgesteld volgens de geharmoniseerde regels van de Europese Unie, was in juni ongewijzigd, waar in mei nog een stijging met 0,20% werd opgetekend. Volgens de eigen regels zou de inflatie met 0,10% zijn gestegen, tegenover een stijging met 0,20% de maand voordien.

Het Spaanse nationaal bureau voor de statistiek, beter bekend onder de naam INE, maakte vanmorgen de inflatiecijfers voor de maand juni bekend. De Spaanse premier Mariano Rajoy wordt met deflatiegevaar geconfronteerd, zo blijkt uit de gepubliceerde cijfers. De consumer price index, opgesteld volgens de geharmoniseerde regels van de Europese Unie, was in juni ongewijzigd, waar in mei nog een stijging met 0,20% werd opgetekend. Volgens de eigen regels zou de inflatie met 0,10% zijn gestegen, tegenover een stijging met 0,20% de maand voordien.