Op de meeste beurzen is het sentiment echter eerder afwachtend, sommige beleggers krijgen na de recente stijgingsfase last van hoogtevrees. KBC krijgt in Brussel een paar klappen, in Madrid moeten de Spaanse banken terrein prijsgeven.

In Spanje lopen de spanningen namelijk opnieuw op, dit als gevolg van een mogelijk schandaal in verband met smeergeld. Bedrijven zouden geld gegeven hebben aan de Partido Popular, de partij van de zittende premie Mariano Rajoy. In de media wordt de affaire breed uitgesmeerd.

De betrokken politici ontkennen de beschuldigingen, maar die komen op een wel zeer ongelegen moment. De rente op Spaanse staatsobligaties is weer teruggevallen naar min of meer aanvaardbare niveaus, een opnieuw oplopen van de rente kan het land weer in problemen brengen.

Op de meeste beurzen is het sentiment echter eerder afwachtend, sommige beleggers krijgen na de recente stijgingsfase last van hoogtevrees. KBC krijgt in Brussel een paar klappen, in Madrid moeten de Spaanse banken terrein prijsgeven. In Spanje lopen de spanningen namelijk opnieuw op, dit als gevolg van een mogelijk schandaal in verband met smeergeld. Bedrijven zouden geld gegeven hebben aan de Partido Popular, de partij van de zittende premie Mariano Rajoy. In de media wordt de affaire breed uitgesmeerd. De betrokken politici ontkennen de beschuldigingen, maar die komen op een wel zeer ongelegen moment. De rente op Spaanse staatsobligaties is weer teruggevallen naar min of meer aanvaardbare niveaus, een opnieuw oplopen van de rente kan het land weer in problemen brengen.