Bankia zette toch door met de beursintroductie, ondanks het feit dat de interesse bij de institutionele beleggers op zijn zachtst gezegd matig kon worden genoemd.

Daardoor werd het geld van de IPO opgehaald bij de gewone belegger. Andere banken zadelden hun klanten op met producten waar ze niets van begrepen zoals bevoorrechte aandelen en achtergestelde leningen.

Rajoy brengt land naar de rand van de afgrond

Volgens Reuters zijn 62% van de bezitters van de Spaanse bankschulden tevens ook eigenaar van een depositorekening bij de bank in kwestie.

Mariano Rajoy staat nu voor de onmogelijke opdracht om de Spaanse bankensector uit het moeras te trekken, opdracht die zo goed als onmogelijk lijkt.

Om de banken te redden, ruïneert hij nu de economie door de BTW te verhogen van 18 tot 21% en door te sleutelen aan de lonen en pensioenen.

In een land met 25% werkloosheid (50% bij de jeugd) is dat een dwaze maatregel. Volgens Harrison gaat de Spaanse economie in een diep gat vallen.

Bankia zette toch door met de beursintroductie, ondanks het feit dat de interesse bij de institutionele beleggers op zijn zachtst gezegd matig kon worden genoemd. Daardoor werd het geld van de IPO opgehaald bij de gewone belegger. Andere banken zadelden hun klanten op met producten waar ze niets van begrepen zoals bevoorrechte aandelen en achtergestelde leningen.Rajoy brengt land naar de rand van de afgrond Volgens Reuters zijn 62% van de bezitters van de Spaanse bankschulden tevens ook eigenaar van een depositorekening bij de bank in kwestie. Mariano Rajoy staat nu voor de onmogelijke opdracht om de Spaanse bankensector uit het moeras te trekken, opdracht die zo goed als onmogelijk lijkt. Om de banken te redden, ruïneert hij nu de economie door de BTW te verhogen van 18 tot 21% en door te sleutelen aan de lonen en pensioenen. In een land met 25% werkloosheid (50% bij de jeugd) is dat een dwaze maatregel. Volgens Harrison gaat de Spaanse economie in een diep gat vallen.