De Euro Stoxx wint ongeveer 2%, de BEL 20 zowat anderhalf procent en op de valutamarkten maakt ook de euro een goede beurt. Bij de beleggers heeft opluchting dat het probleem van de fiscale klip in de Verenigde Staten is opgelost.

In de laatste dagen van 2012 legde de Spaanse premier Mariano Rajoy nog een gespierde verklaring af. Hij verklaarde dat zijn land het dit moment kan stellen zonder externe hulp, er is volgens hem geen enkel gevaar dat Spanje de toegang tot de financiële markten zal verliezen.

Op de laatste dag van vorig jaar stond de rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie op 5,26%, ten opzichte van een piek tijdens de europeriode van 7,75% die op 25 juli werd bereikt. Maxime Alimi van AXA Investment Managers vreest echter dat Spanje wel om hulp zal moeten vragen.

De Euro Stoxx wint ongeveer 2%, de BEL 20 zowat anderhalf procent en op de valutamarkten maakt ook de euro een goede beurt. Bij de beleggers heeft opluchting dat het probleem van de fiscale klip in de Verenigde Staten is opgelost. In de laatste dagen van 2012 legde de Spaanse premier Mariano Rajoy nog een gespierde verklaring af. Hij verklaarde dat zijn land het dit moment kan stellen zonder externe hulp, er is volgens hem geen enkel gevaar dat Spanje de toegang tot de financiële markten zal verliezen. Op de laatste dag van vorig jaar stond de rente op de 10-jarige Spaanse staatsobligatie op 5,26%, ten opzichte van een piek tijdens de europeriode van 7,75% die op 25 juli werd bereikt. Maxime Alimi van AXA Investment Managers vreest echter dat Spanje wel om hulp zal moeten vragen.