Van de Velde maakte in twee schuifjes de resultaten over het boekjaar 2009 bekend. Eerst waren er de omzetcijfers, vervolgens kwamen er de volledige cijfers. De resultaten, moet het nog worden herhaald?, waren beter dan verwacht.

Margo Joris (KBC Securities): "Ik vestig vooral de aandacht bij de veelbelovende vooruitzichten bij Van de Velde. De prognoses qua omzetgroei klinken uitstekend en de lingerieproducent moet nieuw marktaandeel kunnen winnen. Van de Velde blijkt beter dan de concurrentie bestand te zijn tegen de crisis."

Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, maar het koersdoel wordt opgetrokken van 34 naar 37 euro. Joris: "De operationele marges evolueren gunstig. De EBITDA-marge lag in lijn met onze voorspelling van 27,70%. Die hogere marges in combinatie met top-line groei rechtvaardigen een verhoging van het koersdoel. Bovendien heb ik mijn vooruitzichten voor zowel dit als voor volgend jaar naar boven aangepast."

Van de Velde maakte in twee schuifjes de resultaten over het boekjaar 2009 bekend. Eerst waren er de omzetcijfers, vervolgens kwamen er de volledige cijfers. De resultaten, moet het nog worden herhaald?, waren beter dan verwacht. Margo Joris (KBC Securities): "Ik vestig vooral de aandacht bij de veelbelovende vooruitzichten bij Van de Velde. De prognoses qua omzetgroei klinken uitstekend en de lingerieproducent moet nieuw marktaandeel kunnen winnen. Van de Velde blijkt beter dan de concurrentie bestand te zijn tegen de crisis." Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, maar het koersdoel wordt opgetrokken van 34 naar 37 euro. Joris: "De operationele marges evolueren gunstig. De EBITDA-marge lag in lijn met onze voorspelling van 27,70%. Die hogere marges in combinatie met top-line groei rechtvaardigen een verhoging van het koersdoel. Bovendien heb ik mijn vooruitzichten voor zowel dit als voor volgend jaar naar boven aangepast."