Het overige filmaanbod was ook sterk met onder andere 'Sherlock Holmes', 'The Princess and the Frog', 'Shutter Island' en 'Alice in Wonderland'.

Box office (inkomsten uit ticketverkoop) ging er op vooruit. Avatar zorgde voor de verdere doorbraak van 3D en zet hiermee de trend van productmixverbetering verder, met een hogere belevingswaarde en toename van de gemiddelde ticketopbrengst per bezoeker tot gevolg.

In theater sales (ITS) (inkomsten uit de verkoop van drank, versnaperingen en retail in de cinema) kenden ook een bijkomende groei.

Naast de volume-effecten namen ook de ITS-opbrengsten per bezoeker verder toe, dankzij de voortgezette roll-out en het succes van de nieuwe Mega Candy selfservice-shops die de bioscoopbezoeker een ruimer assortiment en meer convenience bieden.

Het aandeel van box office en in theater sales in de totale opbrengsten nam toe. De groep plukt de vruchten van het gevoerde investeringsbeleid in innovatie, digitalisering en experience. De bedrijfsevenementen bleven op peil in het eerste trimester van 2010.

Schermreclame vertoont een stabilisering tegenover vorig jaar, maar heeft nog steeds te lijden onder de economische crisis.

In het voorbije kwartaal namen de opbrengsten van Kinepolis Film Distribution (KFD ) toe dankzij films als 'Dossier K' en de Studio 100 productie 'Anubis en de Wraak van Arghus'. Ook de Vlaamse film 'Bo' van Hans Herbots en de subdistributie van de actiethriller 'Edge of Darkness' met Mel Gibson deden het goed.

De vastgoedinkomsten tenslotte evolueerden positief niettegenstaande de terugval in het variabel deel van de huurgelden van de Poolse cinema-uitbater ITIT.

Margo Joris (KBC Securities): "Een uitstekende trading update bij Kinepolis, veel meer kan ik daar niet over zeggen. Ik hou nog steeds van het aandeel vanwege de turnaround story, vanwege de aantrekkelijke balans en de aantrekkelijke waardering. Het koopadvies en het koersdoel van 52 euro blijven gehandhaafd."

Het overige filmaanbod was ook sterk met onder andere 'Sherlock Holmes', 'The Princess and the Frog', 'Shutter Island' en 'Alice in Wonderland'. Box office (inkomsten uit ticketverkoop) ging er op vooruit. Avatar zorgde voor de verdere doorbraak van 3D en zet hiermee de trend van productmixverbetering verder, met een hogere belevingswaarde en toename van de gemiddelde ticketopbrengst per bezoeker tot gevolg. In theater sales (ITS) (inkomsten uit de verkoop van drank, versnaperingen en retail in de cinema) kenden ook een bijkomende groei. Naast de volume-effecten namen ook de ITS-opbrengsten per bezoeker verder toe, dankzij de voortgezette roll-out en het succes van de nieuwe Mega Candy selfservice-shops die de bioscoopbezoeker een ruimer assortiment en meer convenience bieden. Het aandeel van box office en in theater sales in de totale opbrengsten nam toe. De groep plukt de vruchten van het gevoerde investeringsbeleid in innovatie, digitalisering en experience. De bedrijfsevenementen bleven op peil in het eerste trimester van 2010. Schermreclame vertoont een stabilisering tegenover vorig jaar, maar heeft nog steeds te lijden onder de economische crisis. In het voorbije kwartaal namen de opbrengsten van Kinepolis Film Distribution (KFD ) toe dankzij films als 'Dossier K' en de Studio 100 productie 'Anubis en de Wraak van Arghus'. Ook de Vlaamse film 'Bo' van Hans Herbots en de subdistributie van de actiethriller 'Edge of Darkness' met Mel Gibson deden het goed. De vastgoedinkomsten tenslotte evolueerden positief niettegenstaande de terugval in het variabel deel van de huurgelden van de Poolse cinema-uitbater ITIT. Margo Joris (KBC Securities): "Een uitstekende trading update bij Kinepolis, veel meer kan ik daar niet over zeggen. Ik hou nog steeds van het aandeel vanwege de turnaround story, vanwege de aantrekkelijke balans en de aantrekkelijke waardering. Het koopadvies en het koersdoel van 52 euro blijven gehandhaafd."