Gestuwd door meer inkomsten uit mobiele advertenties is de omzet van Facebook in het vierde kwartaal 40% hoger uitgekomen op USD 1,59 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De winst per aandeel steeg met 13% naar USD 0,17. Dat is twee dollarcent meer dan de gemiddelde analistenverwachting.

Hoewel meer mobiele gebruikers gebruik maken van de sociale netwerksite gaat dat ten koste van de marges, die daalden naar 46% in het afgelopen kwartaal naar 55% een jaar eerder.

De analisten van ABN Amro vinden het bedrijfsmodel van Facebook nog altijd te riskant. Ze adviseren beleggers om het aandeel te mijden en handhaven de opinie houden.

Gestuwd door meer inkomsten uit mobiele advertenties is de omzet van Facebook in het vierde kwartaal 40% hoger uitgekomen op USD 1,59 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel steeg met 13% naar USD 0,17. Dat is twee dollarcent meer dan de gemiddelde analistenverwachting. Hoewel meer mobiele gebruikers gebruik maken van de sociale netwerksite gaat dat ten koste van de marges, die daalden naar 46% in het afgelopen kwartaal naar 55% een jaar eerder. De analisten van ABN Amro vinden het bedrijfsmodel van Facebook nog altijd te riskant. Ze adviseren beleggers om het aandeel te mijden en handhaven de opinie houden.