Zonder haar zou de City zoals het gebied waar bankiers werken nooit die groei hebben kunnen laten zien als er is geweest.

De regering Thatcher privatiseerde vele industrieën waar door beleggers in geïnvesteerd kon worden.

Zij brak de macht van de vakbonden waardoor de winstgevendheid van vele bedrijven toenam. En ze verlaagde ook het toptarief voor de belasting van 83% naar 40%.

Maar wellicht het belangrijkste voor de City was de Big Bang die in oktober 1986 werd doorgevoerd. Tot die tijd was aandelenhandel in handen van enkele huizen.

De handel werd onderbroken door lange lunchpauzes. En als je geen bolhoed met onvermijdelijke paraplu had hoorde je er niet bij.

Door meer concurrentie toe te laten werd het "old boys netwerk" verbannen en was je pas een echte handelaar als je in een Ferrari rondreed. Bonussen deden hun intrede en volkskapitalisme was het toverwoord. Iedereen moest in aandelen.

Zonder haar zou de City zoals het gebied waar bankiers werken nooit die groei hebben kunnen laten zien als er is geweest. De regering Thatcher privatiseerde vele industrieën waar door beleggers in geïnvesteerd kon worden. Zij brak de macht van de vakbonden waardoor de winstgevendheid van vele bedrijven toenam. En ze verlaagde ook het toptarief voor de belasting van 83% naar 40%. Maar wellicht het belangrijkste voor de City was de Big Bang die in oktober 1986 werd doorgevoerd. Tot die tijd was aandelenhandel in handen van enkele huizen. De handel werd onderbroken door lange lunchpauzes. En als je geen bolhoed met onvermijdelijke paraplu had hoorde je er niet bij. Door meer concurrentie toe te laten werd het "old boys netwerk" verbannen en was je pas een echte handelaar als je in een Ferrari rondreed. Bonussen deden hun intrede en volkskapitalisme was het toverwoord. Iedereen moest in aandelen.