De omzet in het eerste kwartaal evolueerde positief. Alle merken gaan er op vooruit.

De voorbije jaren stegen de moutprijzen tot historische records. Zij zullen in 2010 licht dalen, maar op een hoog niveau blijven.

Wat verpakkingsmaterialen betreft, verwacht de brouwer een prijsstijging in de tweede jaarhelft van 2010. Deze markten worden de volgende jaren voornamelijk gestuurd door vermoedelijk stijgende vragen bij een stabiel tot dalend aanbod.

De energiekosten bleven voor Duvel Moortgat in 2009 nagenoeg stabiel. Ook in 2010 zullen ze stabiel blijven.

Duvel Moortgat heeft ondanks het zwakke economische klimaat in 2009 een hoger resultaat kunnen neerzetten. Indien zich geen nieuwe en onverwachte ontwikkelingen voordoen op economisch vlak in de belangrijkste markten, zal de groei in 2010 kunnen worden verder gezet.

Marc Leemans (Bank Degroof): "Duvel blijft groeien. In de tweede helft van dit jaar gaan de verpakkingskosten toenemen en die trend zal zich blijven doorzetten. Anderzijds blijven de energiekosten stabiel. Ik handhaaf een neutraal advies voor Duvel."

De omzet in het eerste kwartaal evolueerde positief. Alle merken gaan er op vooruit. De voorbije jaren stegen de moutprijzen tot historische records. Zij zullen in 2010 licht dalen, maar op een hoog niveau blijven. Wat verpakkingsmaterialen betreft, verwacht de brouwer een prijsstijging in de tweede jaarhelft van 2010. Deze markten worden de volgende jaren voornamelijk gestuurd door vermoedelijk stijgende vragen bij een stabiel tot dalend aanbod. De energiekosten bleven voor Duvel Moortgat in 2009 nagenoeg stabiel. Ook in 2010 zullen ze stabiel blijven. Duvel Moortgat heeft ondanks het zwakke economische klimaat in 2009 een hoger resultaat kunnen neerzetten. Indien zich geen nieuwe en onverwachte ontwikkelingen voordoen op economisch vlak in de belangrijkste markten, zal de groei in 2010 kunnen worden verder gezet. Marc Leemans (Bank Degroof): "Duvel blijft groeien. In de tweede helft van dit jaar gaan de verpakkingskosten toenemen en die trend zal zich blijven doorzetten. Anderzijds blijven de energiekosten stabiel. Ik handhaaf een neutraal advies voor Duvel."