De brutowinst van de groep steeg met 7,9% naar 1.832,6 miljoen euro komende van 1.699,1 miljoen euro wat overeenstemt met een brutowinstmarge van 25,17% versus 25,16% vorig boekjaar.

De brutowinstmarge kwam echter in het tweede semester onder druk ten gevolge van toenemende kostprijsinflatie die slechts gedeeltelijk kon worden doorgerekend naar de eindconsument.

Marc Leemans (Bank Degroof): "Ik zie dit als een tijdelijke vertraging bij Colruyt, eerder dan een trendommekeer. Het advies wordt verlaagd van houden naar afbouwen, met een verlaagd koersdoel van 35 euro."

De brutowinst van de groep steeg met 7,9% naar 1.832,6 miljoen euro komende van 1.699,1 miljoen euro wat overeenstemt met een brutowinstmarge van 25,17% versus 25,16% vorig boekjaar. De brutowinstmarge kwam echter in het tweede semester onder druk ten gevolge van toenemende kostprijsinflatie die slechts gedeeltelijk kon worden doorgerekend naar de eindconsument. Marc Leemans (Bank Degroof): "Ik zie dit als een tijdelijke vertraging bij Colruyt, eerder dan een trendommekeer. Het advies wordt verlaagd van houden naar afbouwen, met een verlaagd koersdoel van 35 euro."