Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa € 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%.

De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa € 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald.

Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van € 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor € 4 miljoen uit eigen aandelen.

Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende € 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid.

Marc Leemans (Bank Degroof): "De overname van Pharma Nostra past in de strategie van Arseus. Het advies accumulate blijft gehandhaafd."

Pharma Nostra is marktleider in Brazilië met een omzet van circa € 45 miljoen in 2010. De EBITDA-marge van Pharma Nostra bedraagt circa 15%. De overnamesom voor Pharma Nostra bedraagt circa € 51 miljoen. Bij afronding van de transactie zal ongeveer 60% van de overnamesom worden betaald. Deze betaling is opgebouwd uit een bedrag van € 28 miljoen in contanten en bestaat verder voor € 4 miljoen uit eigen aandelen. Hierdoor zal het aantal eigen aandelen van Arseus dalen tot onder de kennisgevingdrempel van 3%. De betaling van de resterende € 19 miljoen zal over een periode van drie tot vijf jaar worden gespreid. Marc Leemans (Bank Degroof): "De overname van Pharma Nostra past in de strategie van Arseus. Het advies accumulate blijft gehandhaafd."