De nettowinst per aandeel, exclusief éénmalige elementen, stijgt met 29,3% ondanks een kapitaalverhoging van € 293,3 miljoen (+25% nieuwe aandelen) in juni 2010; het voorgestelde dividend bedraagt € 1,40 bruto per aandeel.

De integratie van 50Hertz binnen de Elia groep werd succesvol afgerond; geslaagde uitgifte van een 10-jarige eurobond van € 500m door Eurogrid GmbH.

Het investeringsprogramma in België en Duitsland werd gerealiseerd; de kwaliteit van de elektriciteitsbevoorrading was zeer hoog.

Marc Leemans (Bank Degroof): "Het aantrekkelijk dividendrendement is natuurlijk een pluspunt voor Elia. Het bedrijf maakte solide cijfers bekend en ik handhaaf een neutraal advies."

De nettowinst per aandeel, exclusief éénmalige elementen, stijgt met 29,3% ondanks een kapitaalverhoging van € 293,3 miljoen (+25% nieuwe aandelen) in juni 2010; het voorgestelde dividend bedraagt € 1,40 bruto per aandeel. De integratie van 50Hertz binnen de Elia groep werd succesvol afgerond; geslaagde uitgifte van een 10-jarige eurobond van € 500m door Eurogrid GmbH. Het investeringsprogramma in België en Duitsland werd gerealiseerd; de kwaliteit van de elektriciteitsbevoorrading was zeer hoog. Marc Leemans (Bank Degroof): "Het aantrekkelijk dividendrendement is natuurlijk een pluspunt voor Elia. Het bedrijf maakte solide cijfers bekend en ik handhaaf een neutraal advies."