Mike Dillard is een self-made man, begonnen met vanuit zijn huis anderen te leren hoe te ondernemen, hoe te verkopen. Zelf is hij rijk geworden met precies dat aan anderen te leren, vanuit zijn huis, en hij heeft dit ondertussen gefinetuned tot drie bedrijven die over de afgelopen drie jaar 20 miljoen dollar voor hem en de zijnen genereerden.

Marc Haagen (Haagen Invest): "Mike is Amerikaan en spreekt dan ook vanuit dit standpunt, maar zijn woorden hebben ook een betekenis voor ons. Alles van "Amerika" komt uiteindelijk naar hier, naar het oude continent, met een zestal maanden vertraging. Modes, gewoonten, uitspraken, televisieprogramma's, producten, noem maar op. Zo ook de economische ontwikkelingen. Er bestaat een spreekwoord dat zegt : when the United States sneezes, the rest of the world catches a cold. Wanneer de Verenigde States niezen, krijgt de rest van de wereld een verkoudheid. Maar laat ons nu meer specifiek worden : wat heeft Dillard ons te vertellen? Dat het...niet goed gaat daar in the Good Old U S of A. Helemààl niet goed zelfs. En hij noemt man en paard, zoals volgende cijfers: Eén op vier kinderen in zijn land worden gevoed middels voedselbonnen. Het gaat in totaal nu, volgens de laatste cijfers, om 43.600.000 mensen. Niet zo best dus, helemaal zelfs geen teken van welstand of welvaart. De overheid - werkgever in nood wegens het ontbreken van andere entrepeneurs - staat momenteel voor 50 % van het Bruto Nationaal Product, alles wat een natie produceert in een jaar, en 50 % van alle werkgelegenheid ! Helemààl niet zo goed zou ik zeggen : is dit nog kapitalisme of is het, indeed, verworden tot socialisme? Dan maakt Dillard een analogie met het Oude Rome, ook eens wereldheerser maar ten onder gegaan aan zijn eigen ambities. Net zoals de Verenigde Staten diezelfde weg aan het opgaan zijn... Elke maatschappij die op een gegeven moment in de geschiedenis "aan de top" zat is toch, uiteindelijk, ten onder gegaan. Wat was, is, en zal komen. Dat is in se de menselijke aard en die geldt op élk niveau, dus ook voor wat betreft ganse maatschappijen."

Mike Dillard is een self-made man, begonnen met vanuit zijn huis anderen te leren hoe te ondernemen, hoe te verkopen. Zelf is hij rijk geworden met precies dat aan anderen te leren, vanuit zijn huis, en hij heeft dit ondertussen gefinetuned tot drie bedrijven die over de afgelopen drie jaar 20 miljoen dollar voor hem en de zijnen genereerden. Marc Haagen (Haagen Invest): "Mike is Amerikaan en spreekt dan ook vanuit dit standpunt, maar zijn woorden hebben ook een betekenis voor ons. Alles van "Amerika" komt uiteindelijk naar hier, naar het oude continent, met een zestal maanden vertraging. Modes, gewoonten, uitspraken, televisieprogramma's, producten, noem maar op. Zo ook de economische ontwikkelingen. Er bestaat een spreekwoord dat zegt : when the United States sneezes, the rest of the world catches a cold. Wanneer de Verenigde States niezen, krijgt de rest van de wereld een verkoudheid. Maar laat ons nu meer specifiek worden : wat heeft Dillard ons te vertellen? Dat het...niet goed gaat daar in the Good Old U S of A. Helemààl niet goed zelfs. En hij noemt man en paard, zoals volgende cijfers: Eén op vier kinderen in zijn land worden gevoed middels voedselbonnen. Het gaat in totaal nu, volgens de laatste cijfers, om 43.600.000 mensen. Niet zo best dus, helemaal zelfs geen teken van welstand of welvaart. De overheid - werkgever in nood wegens het ontbreken van andere entrepeneurs - staat momenteel voor 50 % van het Bruto Nationaal Product, alles wat een natie produceert in een jaar, en 50 % van alle werkgelegenheid ! Helemààl niet zo goed zou ik zeggen : is dit nog kapitalisme of is het, indeed, verworden tot socialisme? Dan maakt Dillard een analogie met het Oude Rome, ook eens wereldheerser maar ten onder gegaan aan zijn eigen ambities. Net zoals de Verenigde Staten diezelfde weg aan het opgaan zijn... Elke maatschappij die op een gegeven moment in de geschiedenis "aan de top" zat is toch, uiteindelijk, ten onder gegaan. Wat was, is, en zal komen. Dat is in se de menselijke aard en die geldt op élk niveau, dus ook voor wat betreft ganse maatschappijen."