Echter dan zegt zijn tegenpool (elk staan voor een apart kamp, ongeveer even groot in omvang) Investing Daily dat de

Dow Jones van 12000 en zoveel punten nog dit jaar naar 15000 punten zal gaan!

Marc Haagen (Haagen Invest): "Confusion, niet-weten, inderdaad. Ik moet zeggen dat ik...er niet om zou willen wedden; 2012 is

goed begonnen voor aandelen, zelfs met economisch nieuws dat uitkomt dat in het beste geval maar zus en zo is. Wel dit : als er een of andere vorm van nieuwe geldcreatie komt, zij het vanuit Europa, zij het vanuit de States, zullen aandelen hoogstwaarschijnlijk stijgen...maar goud en zilver ook ! Het veiligste voor ons is ons geld op deze laatste te zetten - de edelmetalen dus... Mijn insteek in deze is - want u vraagt terecht van mij een visie, een standpunt, een blik op de toekomst - dat na deze euforie die van korte duur zal zijn...aandelen wereldwijd zullen dalen, vallen zelfs. Immers : de push was en is gigantisch maar... volkomen kunstmatig en kwam niet van binnenuit de bedrijven zelf. Dan zullen die bedrijven te maken hebben met een consument die...minder en minder consumeert, tot over de oren als hij en zij zitten met afbetalingen, stijgende kosten, vaak zelfs verminderde inkomsten - en dat zal dan ook in de winstcijfers van die bedrijven weerspiegeld worden..."

Echter dan zegt zijn tegenpool (elk staan voor een apart kamp, ongeveer even groot in omvang) Investing Daily dat de Dow Jones van 12000 en zoveel punten nog dit jaar naar 15000 punten zal gaan! Marc Haagen (Haagen Invest): "Confusion, niet-weten, inderdaad. Ik moet zeggen dat ik...er niet om zou willen wedden; 2012 is goed begonnen voor aandelen, zelfs met economisch nieuws dat uitkomt dat in het beste geval maar zus en zo is. Wel dit : als er een of andere vorm van nieuwe geldcreatie komt, zij het vanuit Europa, zij het vanuit de States, zullen aandelen hoogstwaarschijnlijk stijgen...maar goud en zilver ook ! Het veiligste voor ons is ons geld op deze laatste te zetten - de edelmetalen dus... Mijn insteek in deze is - want u vraagt terecht van mij een visie, een standpunt, een blik op de toekomst - dat na deze euforie die van korte duur zal zijn...aandelen wereldwijd zullen dalen, vallen zelfs. Immers : de push was en is gigantisch maar... volkomen kunstmatig en kwam niet van binnenuit de bedrijven zelf. Dan zullen die bedrijven te maken hebben met een consument die...minder en minder consumeert, tot over de oren als hij en zij zitten met afbetalingen, stijgende kosten, vaak zelfs verminderde inkomsten - en dat zal dan ook in de winstcijfers van die bedrijven weerspiegeld worden..."