Het beste wat de belegger kan verhopen is dat zijn portefeuille gediversifieerd genoeg is om aan de omstandigheden het hoofd te bieden. Hierbij moet altijd verhoopt worden dat niet alle verschillende activaklassen op hetzelfde tijstip in elkaar zullen storten. Een optimist kan Faber dus nog altijd niet genoemd worden.

Bankdeposito's zijn niet langer veilig, maar staatsobligaties zijn dat evenmin. Bovendien zijn aandelen op de huidige koersniveaus relatief hoog gewaardeerd. Faber maakt echter één uitzondering: rond 1250 dollar is goud zonder meer opnieuw koopwaardig.

Het beste wat de belegger kan verhopen is dat zijn portefeuille gediversifieerd genoeg is om aan de omstandigheden het hoofd te bieden. Hierbij moet altijd verhoopt worden dat niet alle verschillende activaklassen op hetzelfde tijstip in elkaar zullen storten. Een optimist kan Faber dus nog altijd niet genoemd worden. Bankdeposito's zijn niet langer veilig, maar staatsobligaties zijn dat evenmin. Bovendien zijn aandelen op de huidige koersniveaus relatief hoog gewaardeerd. Faber maakt echter één uitzondering: rond 1250 dollar is goud zonder meer opnieuw koopwaardig.