Het toenemen van die kloof heeft vooral te maken met de sterke prestaties van de Amerikaanse beurzen, die gevoed worden door een ononderbroken stroom geld dat door de FED uit het niets wordt geplukt. Wie geen geld heeft om in aandelen te beleggen, heeft deze tram natuurlijk gemist.

Maar het uur van de afrekening lijkt te zijn aangebroken. Marc Faber ziet de zeepbel rondom zich groeien, ze wordt met de dag groter. Bovendien lijken de financiële markten zich te hebben losgerukt van de wereldeconomie, die duidelijk aan het vertragen is. Faber verwijst in dat verband naar de Baltic Dry Index. De zeepbel kan volgens hem alle dagen imploderen.

Het toenemen van die kloof heeft vooral te maken met de sterke prestaties van de Amerikaanse beurzen, die gevoed worden door een ononderbroken stroom geld dat door de FED uit het niets wordt geplukt. Wie geen geld heeft om in aandelen te beleggen, heeft deze tram natuurlijk gemist. Maar het uur van de afrekening lijkt te zijn aangebroken. Marc Faber ziet de zeepbel rondom zich groeien, ze wordt met de dag groter. Bovendien lijken de financiële markten zich te hebben losgerukt van de wereldeconomie, die duidelijk aan het vertragen is. Faber verwijst in dat verband naar de Baltic Dry Index. De zeepbel kan volgens hem alle dagen imploderen.