Het is volgens Faber slechts een kwestie van tijd alvorens de FED zal overgaan tot QE4, waarbij ditmaal op ongekende schaal geld in de economie zal worden gepompt. Het huidige bedrag van 85 miljard dollar per maand zal worden verdubbeld of zelfs verdrievoudigd.

Elk regeringsprogramma dat hoogst dringend werd ingevoerd en als een tijdelijke maatregel werd verkocht, bleek in de praktijk niet meer te stoppen. De FED heeft zichzelf muurvast gezet, waarbij alle uitgangen uit de politiek van monetaire verruiming zijn afgesloten.

Het is volgens Faber slechts een kwestie van tijd alvorens de FED zal overgaan tot QE4, waarbij ditmaal op ongekende schaal geld in de economie zal worden gepompt. Het huidige bedrag van 85 miljard dollar per maand zal worden verdubbeld of zelfs verdrievoudigd. Elk regeringsprogramma dat hoogst dringend werd ingevoerd en als een tijdelijke maatregel werd verkocht, bleek in de praktijk niet meer te stoppen. De FED heeft zichzelf muurvast gezet, waarbij alle uitgangen uit de politiek van monetaire verruiming zijn afgesloten.