Marc Faber, uitgever van The Gloom, Doom and Boom Report, heeft geen goed woord over voor wat Bernanken heeft aangericht. Faber wenste weliswaar Bernanke geluk met zijn mislukte politiek, maar vanzelfsprekend moet deze gelukwens sarcastisch opgevat worden.

Door bij wijze van spreken met een helicopter geld over de financiële markten te droppen, heeft de FED een nieuwe zeepbel op de vastgoedmarkt doen ontstaan. Gevolg is dat vastgoed alleen nog betaalbaar is voor speculanten en dat de gewone particulier zich simpelweg geen huis of appartement meer kan kopen.

Marc Faber, uitgever van The Gloom, Doom and Boom Report, heeft geen goed woord over voor wat Bernanken heeft aangericht. Faber wenste weliswaar Bernanke geluk met zijn mislukte politiek, maar vanzelfsprekend moet deze gelukwens sarcastisch opgevat worden. Door bij wijze van spreken met een helicopter geld over de financiële markten te droppen, heeft de FED een nieuwe zeepbel op de vastgoedmarkt doen ontstaan. Gevolg is dat vastgoed alleen nog betaalbaar is voor speculanten en dat de gewone particulier zich simpelweg geen huis of appartement meer kan kopen.