Een editie van The Gloom, Boom & Doom Report blokletterde onlangs "The Most Important Thing in Investments is to Hear What is Not Discussed!" en daarin gaat Faber weer eens flink te keer. Hij waarschuwt dat de beleggers wel eens voor onprettige verrassingen kunnen komen te staan.

Daarnaast verrast hij nogmaals door te adviseren om goedkope woningen te kopen in het zuiden van de Verenigde Staten, meer bepaald in de staten Arizona, Georgia, Nevada enzovoort. Let wel op, hij voorspelt niet dat de vastgoedprijzen in de VS een bodem hebben bereikt.

Deflatoire spiraal

Marc Faber waarschuwt wel voor een implosie van de asset prijzen, zonder daar een datum op te plakken. Faber ziet een deflatoire spiraal op ons afkomen die vroeg of laat in alle hevigheid zal toeslaan.

Gevolg gaan forse prijsdalingen zijn, met een verwoestend effect op de welstand van de beleggers.

Zijn pleidooi voor goedkoop Amerikaans vastgoed heeft vooral te maken met de relatieve veiligheid die vastgoed te bieden heeft. Als gevolg van de monetaire politiek van de FED zijn alle activaklassen momenteel verkeerd geprijsd. De nulrente heeft namelijk het financieel landschap grondig van aanzien veranderd.

Een editie van The Gloom, Boom & Doom Report blokletterde onlangs "The Most Important Thing in Investments is to Hear What is Not Discussed!" en daarin gaat Faber weer eens flink te keer. Hij waarschuwt dat de beleggers wel eens voor onprettige verrassingen kunnen komen te staan. Daarnaast verrast hij nogmaals door te adviseren om goedkope woningen te kopen in het zuiden van de Verenigde Staten, meer bepaald in de staten Arizona, Georgia, Nevada enzovoort. Let wel op, hij voorspelt niet dat de vastgoedprijzen in de VS een bodem hebben bereikt. Deflatoire spiraal Marc Faber waarschuwt wel voor een implosie van de asset prijzen, zonder daar een datum op te plakken. Faber ziet een deflatoire spiraal op ons afkomen die vroeg of laat in alle hevigheid zal toeslaan. Gevolg gaan forse prijsdalingen zijn, met een verwoestend effect op de welstand van de beleggers. Zijn pleidooi voor goedkoop Amerikaans vastgoed heeft vooral te maken met de relatieve veiligheid die vastgoed te bieden heeft. Als gevolg van de monetaire politiek van de FED zijn alle activaklassen momenteel verkeerd geprijsd. De nulrente heeft namelijk het financieel landschap grondig van aanzien veranderd.