Marc Faber, toch niet de eerste de beste, waarschuwt voor een crash zoals in 1987. De S&P 500 is dit jaar al met bijna 20% gestegen, maar op zich zegt dat niet zo veel. In 1987 steeg diezelfde index tussen 1 januari en 8 augustus zelfs met meer dan 30%.

Toen waren de beurzen duidelijk overkocht, iets wat nu ook het geval is. Bovendien was er toen ook sprake van een aftoppen van de bedrijfswinsten, een evolutie die zich opnieuw voordoet. Het tweede halfjaar van 1987 was rampzalig voor de Amerikaanse beurs en ook de tweede helft van dit jaar zal volgens Faber rampzalig verlopen.

Marc Faber, toch niet de eerste de beste, waarschuwt voor een crash zoals in 1987. De S&P 500 is dit jaar al met bijna 20% gestegen, maar op zich zegt dat niet zo veel. In 1987 steeg diezelfde index tussen 1 januari en 8 augustus zelfs met meer dan 30%. Toen waren de beurzen duidelijk overkocht, iets wat nu ook het geval is. Bovendien was er toen ook sprake van een aftoppen van de bedrijfswinsten, een evolutie die zich opnieuw voordoet. Het tweede halfjaar van 1987 was rampzalig voor de Amerikaanse beurs en ook de tweede helft van dit jaar zal volgens Faber rampzalig verlopen.