Economisch zal de situatie van kwaad naar erger evolueren, ook in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering zal op zoek gaan naar een zondebok. Om de aandacht van de bevolking af te leiden van de werkelijke kwalen zal er naar de wapens worden gegrepen.

Volgens Faber moet er automatisch een oorlog volgen wanneer de economie zich niet kan herpakken. Bovendien is er ook het feit van de currency wars, waarvan de Braziliaanse president Selma Roussef al in 2010 verklaarde dat valutaoorlogen niet zelden in echte oorlogen eindigen. Roussef verwees daarbij meer bepaald naar de Tweede Wereldoorlog.

Economisch zal de situatie van kwaad naar erger evolueren, ook in de Verenigde Staten. De Amerikaanse regering zal op zoek gaan naar een zondebok. Om de aandacht van de bevolking af te leiden van de werkelijke kwalen zal er naar de wapens worden gegrepen. Volgens Faber moet er automatisch een oorlog volgen wanneer de economie zich niet kan herpakken. Bovendien is er ook het feit van de currency wars, waarvan de Braziliaanse president Selma Roussef al in 2010 verklaarde dat valutaoorlogen niet zelden in echte oorlogen eindigen. Roussef verwees daarbij meer bepaald naar de Tweede Wereldoorlog.