Op de groeimarkten is er praktisch geen economische groei meer, terwijl de groeivertraging in China veel dramatischere vormen heeft aangenomen dan ook maar iemand had durven te voorspellen. Marc Faber vreest dan ook dat we in een vicieuze cirkel zijn aanbeland.

Het wegtrekken van het quantative easing-programma is rampzalig voor de groeimarkten. Op korte termijn bieden Amerikaanse staatsobligaties een veilige vluchthaven, maar op langere termijn is Faber daar minder gerust in. De schuldenberg weegt namelijk zwaar op het systeem.

Op de groeimarkten is er praktisch geen economische groei meer, terwijl de groeivertraging in China veel dramatischere vormen heeft aangenomen dan ook maar iemand had durven te voorspellen. Marc Faber vreest dan ook dat we in een vicieuze cirkel zijn aanbeland. Het wegtrekken van het quantative easing-programma is rampzalig voor de groeimarkten. Op korte termijn bieden Amerikaanse staatsobligaties een veilige vluchthaven, maar op langere termijn is Faber daar minder gerust in. De schuldenberg weegt namelijk zwaar op het systeem.