Marc Faber verwijst in dat verband naar de uitverkoop bij de momentum aandelen. Veel van de lievelingsaandelen van de beleggers in de afgelopen maanden kregen een flink pak slaag en noteren 30 tot 50% onder de voordien opgetekende piekniveaus.

Faber sluit niet uit dat de beurs van Wall Street een enorme klap kan krijgen wanneer de obligatiemarkten een bocht van 90° zou maken. Een dergelijk scenario zou mogelijk worden wanneer de rente op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie doorstijgt richting 4%.

Marc Faber verwijst in dat verband naar de uitverkoop bij de momentum aandelen. Veel van de lievelingsaandelen van de beleggers in de afgelopen maanden kregen een flink pak slaag en noteren 30 tot 50% onder de voordien opgetekende piekniveaus. Faber sluit niet uit dat de beurs van Wall Street een enorme klap kan krijgen wanneer de obligatiemarkten een bocht van 90° zou maken. Een dergelijk scenario zou mogelijk worden wanneer de rente op de toonaangevende 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie doorstijgt richting 4%.