Deze zijn uiteraard het gevolg van de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank, die het geld bij wijze van spreken met een helicopter over het financieel landschap heeft uitgestrooid. Volgens Faber zijn de signalen die wijzen op een gigantische zeepbel overduidelijk.

Hij refereert bijvoorbeeld naar de spectaculaire prijsstijging van landbouwgrond, die in de afgelopen tien jaar in prijs is vertienvoudigd. Daarnaast is er ook nog het Bitcoin-fenomeen, dat volgens Faber alle kenmerken van een zeepbel vertoont. Het is daarom zaak om zo voorzichtig mogelijk te zijn.

Deze zijn uiteraard het gevolg van de monetaire politiek van de Amerikaanse centrale bank, die het geld bij wijze van spreken met een helicopter over het financieel landschap heeft uitgestrooid. Volgens Faber zijn de signalen die wijzen op een gigantische zeepbel overduidelijk. Hij refereert bijvoorbeeld naar de spectaculaire prijsstijging van landbouwgrond, die in de afgelopen tien jaar in prijs is vertienvoudigd. Daarnaast is er ook nog het Bitcoin-fenomeen, dat volgens Faber alle kenmerken van een zeepbel vertoont. Het is daarom zaak om zo voorzichtig mogelijk te zijn.