Wanneer de groei van het Chinese BBP zou terugvallen tot 3 of 4% zou dit grote gevolgen hebben voor de landen die grondstoffen produceren. Maar Faber sluit zelfs niet uit dat de Chinese economie richting nulgroei kan terugvallen, met desastreuze gevolgen.

Onder andere Rusland, Brazilië enzovoort zullen minder goederen kopen in China, waardoor de groeivertraging nog in een stroomversnelling dreigt te raken. Op die manier belanden we uiteindelijk in een vicieuze cirkel die zichzelf zal blijven voeden. Tegen die achtergrond vindt Faber het geen slecht idee om deels winst te nemen op de aandelenposities.

Wanneer de groei van het Chinese BBP zou terugvallen tot 3 of 4% zou dit grote gevolgen hebben voor de landen die grondstoffen produceren. Maar Faber sluit zelfs niet uit dat de Chinese economie richting nulgroei kan terugvallen, met desastreuze gevolgen. Onder andere Rusland, Brazilië enzovoort zullen minder goederen kopen in China, waardoor de groeivertraging nog in een stroomversnelling dreigt te raken. Op die manier belanden we uiteindelijk in een vicieuze cirkel die zichzelf zal blijven voeden. Tegen die achtergrond vindt Faber het geen slecht idee om deels winst te nemen op de aandelenposities.