Marc Faber (The Gloom, Boom & Doom Report): "De Dow Jones kan inderdaad naar 1000, in die zin ben ik het eens met Prechter. Bob verklaart niet ten onrecht dat kleine bear markets in recessies eindigen en grote bear markets in depressies. Dat de huidige bear market de grootste wordt in bijna 300 jaar, laat ik echter voor zijn rekening."

Prechter voorspelt daarom een depressie die navenant zal zijn en verwacht de ergste bear market sinds 1720-1784. Dergelijke pessimistische voorspellingen doen het altijd goed in beleggersland. Faber: "Prechter stelt dat het totaal bedrag aan uitstaande kredieten zo groot is dat een omvallen van het systeem verliezen van 80 tot 90% kan veroorzaken. Is Prechter een halve gare? Ik denk het niet, zijn stelling dat wanneer een periode van gekte ten einde is de prijzen kunnen terugvallen tot het niveau van voor de manie is niet zo gek. Ik verwacht dat er ooit een dag gaat komen dat de kredietmarkt compleet instort. In die omstandigheden is een Dow Jones van 1000 niet uitgesloten."

Marc Faber (The Gloom, Boom & Doom Report): "De Dow Jones kan inderdaad naar 1000, in die zin ben ik het eens met Prechter. Bob verklaart niet ten onrecht dat kleine bear markets in recessies eindigen en grote bear markets in depressies. Dat de huidige bear market de grootste wordt in bijna 300 jaar, laat ik echter voor zijn rekening." Prechter voorspelt daarom een depressie die navenant zal zijn en verwacht de ergste bear market sinds 1720-1784. Dergelijke pessimistische voorspellingen doen het altijd goed in beleggersland. Faber: "Prechter stelt dat het totaal bedrag aan uitstaande kredieten zo groot is dat een omvallen van het systeem verliezen van 80 tot 90% kan veroorzaken. Is Prechter een halve gare? Ik denk het niet, zijn stelling dat wanneer een periode van gekte ten einde is de prijzen kunnen terugvallen tot het niveau van voor de manie is niet zo gek. Ik verwacht dat er ooit een dag gaat komen dat de kredietmarkt compleet instort. In die omstandigheden is een Dow Jones van 1000 niet uitgesloten."