Marc Faber: "De Standard & Poor's 500 Index kan in de komende zes maanden nog met 15% dalen als de wereldbeurzen hun neerwaartse beweging verder zetten. Momenteel zijn er geen factoren voorhanden die de beleggers richting aandelen kunnen sturen."

Faber adviseerde om te kopen op 9 maart 2009, toen de Standard & Poor's 500 Index het laagste punt sinds 1996 bereikte: "De index is vervolgens duidelijk overkocht geraakt medio april en een correctie kon toen niet uitblijven. Ik zie de index nog met minstens 10% dalen, maar dat verlies kan zelfs oplopen tot 15%. De huidige crisis herinnert er ons aan dat de geïndustrialiseerde landen verplichtingen zijn aangegaan die te zwaar zijn om te dragen voor hun economisch draagvlak. Ofwel moeten de belastingen omhoog, ofwel moeten de uitgaven naar omlaag, ofwel krijgen we een combinatie van beiden. Geen van deze scenario's is positief voor economische groei en dus ook niet voor de beurzen. Zijn de dollar en Amerikaanse overheidsobligaties een veilige vluchthaven? Op korte termijn misschien wel, maar op lange termijn twijfel ik er aan."

Marc Faber: "De Standard & Poor's 500 Index kan in de komende zes maanden nog met 15% dalen als de wereldbeurzen hun neerwaartse beweging verder zetten. Momenteel zijn er geen factoren voorhanden die de beleggers richting aandelen kunnen sturen." Faber adviseerde om te kopen op 9 maart 2009, toen de Standard & Poor's 500 Index het laagste punt sinds 1996 bereikte: "De index is vervolgens duidelijk overkocht geraakt medio april en een correctie kon toen niet uitblijven. Ik zie de index nog met minstens 10% dalen, maar dat verlies kan zelfs oplopen tot 15%. De huidige crisis herinnert er ons aan dat de geïndustrialiseerde landen verplichtingen zijn aangegaan die te zwaar zijn om te dragen voor hun economisch draagvlak. Ofwel moeten de belastingen omhoog, ofwel moeten de uitgaven naar omlaag, ofwel krijgen we een combinatie van beiden. Geen van deze scenario's is positief voor economische groei en dus ook niet voor de beurzen. Zijn de dollar en Amerikaanse overheidsobligaties een veilige vluchthaven? Op korte termijn misschien wel, maar op lange termijn twijfel ik er aan."