Hij gelooft namelijk dat de VS de goudprijs kunnen manipuleren en het goud in privé-handen zelfs kunnen aanslaan, zoals bijvoorbeeld in 1933 is gebeurd. Toen betaalde de regering 25 dollar per troy ounce, waarna het goud werd gerevalueerd tot 35 dollar per troy ounce.

Faber sluit niet uit dat de Amerikaanse overheid ook ditmaal de goudprijs eerst kunstmatig naar omlaag zal duwen, om vervolgens te stellen dat het bezit van goud illegaal is waarna het edelmetaal voor een prikje kan worden opgekocht.

De prijs kan bijvoorbeeld naar 1000 dollar worden geduwd, waarna het goud wordt aangeslagen en de prijs gerevalueerd tot 10.000 dollar.

Hij gelooft namelijk dat de VS de goudprijs kunnen manipuleren en het goud in privé-handen zelfs kunnen aanslaan, zoals bijvoorbeeld in 1933 is gebeurd. Toen betaalde de regering 25 dollar per troy ounce, waarna het goud werd gerevalueerd tot 35 dollar per troy ounce. Faber sluit niet uit dat de Amerikaanse overheid ook ditmaal de goudprijs eerst kunstmatig naar omlaag zal duwen, om vervolgens te stellen dat het bezit van goud illegaal is waarna het edelmetaal voor een prikje kan worden opgekocht. De prijs kan bijvoorbeeld naar 1000 dollar worden geduwd, waarna het goud wordt aangeslagen en de prijs gerevalueerd tot 10.000 dollar.