Marc Faber: "Obligaties en aandelen blijven in de komende 10 jaar gevaarlijk. De overheden zullen immers geld uit de lucht moeten blijven plukken om de nog openstaande schulden te financieren. Ontsnappen is onmogelijk, het enige wat de centrale banken kunnen doen is geld drukken."

Tegen die achtergrond zal het advies van Marc Faber niet dadelijk verrassend overkomen: "Papieren geld dreigt zo goed als waardeloos te worden. Daarom adviseer ik om goud en zilver te kopen. De edelmetalen hebben een stijgende trend te pakken en die opwaartse beweging is zeker nog niet achter de rug. Dat mijn boodschap weinig opbeurend is? Daar kan ik niet veel aan doen, de omstandigheden zijn navenant. We hebben jarenlang boven onze stand geleefd en betalen daar nu de prijs voor. Mag ik u er aan herinneren dat zelfs Bill Gross enkele maanden geleden verklaarde dat de beste tijd om in obligaties te beleggen achter de rug is? Wie niets voelt voor een belegging in goud of zilver, kan voor aandelen kiezen. Die hebben weliswaar weinig stijgingspotentieel, maar gaan anderzijds toch een zekere waarde behouden."

Marc Faber: "Obligaties en aandelen blijven in de komende 10 jaar gevaarlijk. De overheden zullen immers geld uit de lucht moeten blijven plukken om de nog openstaande schulden te financieren. Ontsnappen is onmogelijk, het enige wat de centrale banken kunnen doen is geld drukken." Tegen die achtergrond zal het advies van Marc Faber niet dadelijk verrassend overkomen: "Papieren geld dreigt zo goed als waardeloos te worden. Daarom adviseer ik om goud en zilver te kopen. De edelmetalen hebben een stijgende trend te pakken en die opwaartse beweging is zeker nog niet achter de rug. Dat mijn boodschap weinig opbeurend is? Daar kan ik niet veel aan doen, de omstandigheden zijn navenant. We hebben jarenlang boven onze stand geleefd en betalen daar nu de prijs voor. Mag ik u er aan herinneren dat zelfs Bill Gross enkele maanden geleden verklaarde dat de beste tijd om in obligaties te beleggen achter de rug is? Wie niets voelt voor een belegging in goud of zilver, kan voor aandelen kiezen. Die hebben weliswaar weinig stijgingspotentieel, maar gaan anderzijds toch een zekere waarde behouden."