De ECB stelde massaal goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar beschikbaar voor de banken en gaat dat spelletje waarschijnlijk nog eens herhalen met kredieten met een looptijd van tien jaar.

Marc Faber, uitgever van de Gloom Boom & Doom Report, maakt zich echter grote zorgen over wat er zich afspeelt. De leverage neemt als maar toe, we schuiven de problemen voor ons uit. Niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten worden de problemen helemaal verkeerd aangepakt. De Amerikaanse overheid had in 1980 1000 miljard dollar aan schulden, 20 jaar later werd de kaap van 5000 miljard dollar overschreden en tussen 2000 en 2011 is de schuld verdrievoudigd. De schuldensneeuwbal wil bovendien maar niet stoppen. De dag dat de rentevoeten gaan stijgen, zal er een bloedbad worden aangericht. In de gegeven omstandigheden kan ik niet anders dan een negatieve outlook van de wereld hebben. Wat moet de belegger nu doen? Naar mijn visie gaan de prijzen voor basismetalen en andere grondstoffen stijgen. "

De ECB stelde massaal goedkope kredieten met een looptijd van drie jaar beschikbaar voor de banken en gaat dat spelletje waarschijnlijk nog eens herhalen met kredieten met een looptijd van tien jaar. Marc Faber, uitgever van de Gloom Boom & Doom Report, maakt zich echter grote zorgen over wat er zich afspeelt. De leverage neemt als maar toe, we schuiven de problemen voor ons uit. Niet alleen in Europa maar ook in de Verenigde Staten worden de problemen helemaal verkeerd aangepakt. De Amerikaanse overheid had in 1980 1000 miljard dollar aan schulden, 20 jaar later werd de kaap van 5000 miljard dollar overschreden en tussen 2000 en 2011 is de schuld verdrievoudigd. De schuldensneeuwbal wil bovendien maar niet stoppen. De dag dat de rentevoeten gaan stijgen, zal er een bloedbad worden aangericht. In de gegeven omstandigheden kan ik niet anders dan een negatieve outlook van de wereld hebben. Wat moet de belegger nu doen? Naar mijn visie gaan de prijzen voor basismetalen en andere grondstoffen stijgen. "