Marc Faber lapt de economische sprookjes aan zijn laars, hij gelooft niet dat de wereldeconomie niet verbetert maar wel verslechtert. Bovendien zijn er een aantal factoren die in de toekomst die wereldeconomie nog meer in het defensief kunnen dringen.

Daarbij denkt Faber bijvoorbeeld aan een mogelijke stijging van de olieprijs, die de groei nog verder kan doen vertragen. In de huidige marktomstandigheden zijn de beurzen in zijn ogen dan ook duidelijk overgewaardeerd en is op lange termijn een correctie niet te vermijden.

Marc Faber lapt de economische sprookjes aan zijn laars, hij gelooft niet dat de wereldeconomie niet verbetert maar wel verslechtert. Bovendien zijn er een aantal factoren die in de toekomst die wereldeconomie nog meer in het defensief kunnen dringen. Daarbij denkt Faber bijvoorbeeld aan een mogelijke stijging van de olieprijs, die de groei nog verder kan doen vertragen. In de huidige marktomstandigheden zijn de beurzen in zijn ogen dan ook duidelijk overgewaardeerd en is op lange termijn een correctie niet te vermijden.