Dat betekent dat Faber van mening is dat een correctie op de beurzen onvermijdelijk wordt, hij gaat zelfs uit van een forse correctie. Dat betekent volgens deze bekende belegger het geen enkele zin heeft om in de huidige omstandigheden aandelen te kopen.

Goud pas op correctie weer koopwaardig

Opvallend is dat Faber op de huidige prijsniveaus geen voorstander is van een belegging in goud. Hij gelooft weliswaar in het potentieel van het goud op langere termijn, maar sluit na de recente prijsstijging een correctie (van min of meer bescheiden aard) niet uit.

Faber is nochtans niet voor 100% in cash belegd, want hij geeft toe dat er een kans bestaat dat hij fout zit. Algemeen zitten de beleggers echter te zwaar belegd in activa die kunnen corrigeren zoals aandelen en commodities. De beurzen zouden zelfs met 20% kunnen corrigeren.

Dat betekent dat Faber van mening is dat een correctie op de beurzen onvermijdelijk wordt, hij gaat zelfs uit van een forse correctie. Dat betekent volgens deze bekende belegger het geen enkele zin heeft om in de huidige omstandigheden aandelen te kopen. Goud pas op correctie weer koopwaardig Opvallend is dat Faber op de huidige prijsniveaus geen voorstander is van een belegging in goud. Hij gelooft weliswaar in het potentieel van het goud op langere termijn, maar sluit na de recente prijsstijging een correctie (van min of meer bescheiden aard) niet uit. Faber is nochtans niet voor 100% in cash belegd, want hij geeft toe dat er een kans bestaat dat hij fout zit. Algemeen zitten de beleggers echter te zwaar belegd in activa die kunnen corrigeren zoals aandelen en commodities. De beurzen zouden zelfs met 20% kunnen corrigeren.