Volgens Bejing is het Chinees BBP vorig jaar met 7,70% gegroeid en stevenen we nu af op een groeitempo van 7,50%. Faber gelooft dat laatstgenoemd cijfer overdreven is, de echte groei van het Chinees BBP zou naar zijn mening dichter in de buurt van 4% liggen.

Hij baseert zich daarvoor niet op de Chinese cijfers zelf, want die gelden als volslagen onbetrouwbaar, maar wel op de cijfers die groeilanden van China als Taiwan en Zuid-Korea bekendmaken. In augustus steeg de Chinese export naar Taiwan maar met 3,60%, of minder dan de 3,90% waar op was gerekend.

Volgens Bejing is het Chinees BBP vorig jaar met 7,70% gegroeid en stevenen we nu af op een groeitempo van 7,50%. Faber gelooft dat laatstgenoemd cijfer overdreven is, de echte groei van het Chinees BBP zou naar zijn mening dichter in de buurt van 4% liggen. Hij baseert zich daarvoor niet op de Chinese cijfers zelf, want die gelden als volslagen onbetrouwbaar, maar wel op de cijfers die groeilanden van China als Taiwan en Zuid-Korea bekendmaken. In augustus steeg de Chinese export naar Taiwan maar met 3,60%, of minder dan de 3,90% waar op was gerekend.