Volgens Faber biedt zich nu een trading opportunity aan. Hij verwacht dat vooral de groeimarkten over herstelpotentieel beschikken, waarbij vooral in Azië koopjes te doen zijn.

Op wat langere termijn is Faber minder optimistisch. De waarderingen zijn naar zijn mening nog steeds aan de hoge kant en dat betekent dat de koersen op termijn verder kunnen dalen.

Faber verwacht op middellange termijn geen fundamenteel herstel van de beurskoersen, gezien de precaire economische situatie. De volatiliteit kan nog een tijdje hoog blijven.

De MSCI All-Country World Index, een benchmark voor de wereldbeurzen, en de Standard & Poor's 500 Index zijn beiden sinds 20 november met 17% gestegen, maar beide indices zijn op jaarbasis zowat gehalveerd.

Faber gelooft nog in olie en is daarnaast van mening dat olie stilaan weer aantrekkelijk wordt. Hij ziet kansen weggelegd voor aandelen als Newmont Mining Corp., Cia. Vale do Rio Doce, Rio Tinto Group en BHP Billiton Ltd. Wanneer de koersen van deze aandelen met minstens 10% dalen.

Volgens Faber biedt zich nu een trading opportunity aan. Hij verwacht dat vooral de groeimarkten over herstelpotentieel beschikken, waarbij vooral in Azië koopjes te doen zijn. Op wat langere termijn is Faber minder optimistisch. De waarderingen zijn naar zijn mening nog steeds aan de hoge kant en dat betekent dat de koersen op termijn verder kunnen dalen. Faber verwacht op middellange termijn geen fundamenteel herstel van de beurskoersen, gezien de precaire economische situatie. De volatiliteit kan nog een tijdje hoog blijven. De MSCI All-Country World Index, een benchmark voor de wereldbeurzen, en de Standard & Poor's 500 Index zijn beiden sinds 20 november met 17% gestegen, maar beide indices zijn op jaarbasis zowat gehalveerd. Faber gelooft nog in olie en is daarnaast van mening dat olie stilaan weer aantrekkelijk wordt. Hij ziet kansen weggelegd voor aandelen als Newmont Mining Corp., Cia. Vale do Rio Doce, Rio Tinto Group en BHP Billiton Ltd. Wanneer de koersen van deze aandelen met minstens 10% dalen.