Marc Faber gaat nu nog een stapje verder en stapt in cash als meest veilige belegging, wat bij sommige analisten toch de wenkbrauwen deed fronsen. Het aanhouden van cash is namelijk niet zonder gevaar, zeker niet omdat Faber een zware koersdaling voor de dollar in het vooruitzicht stelt.

Toch bevestigde Faber op televisie zijn advies, hoewel hij toegeeft dat de bezitters van dollars op termijn koopkracht zullen verliezen. Het heeft echter weinig zin om aandelen en/of obligaties te kopen, gezien de verwachte prijsval bij deze activa klassen. Faber blijft uiteraard een voorstander van goud als aanvulling van de cashposities.

Marc Faber gaat nu nog een stapje verder en stapt in cash als meest veilige belegging, wat bij sommige analisten toch de wenkbrauwen deed fronsen. Het aanhouden van cash is namelijk niet zonder gevaar, zeker niet omdat Faber een zware koersdaling voor de dollar in het vooruitzicht stelt. Toch bevestigde Faber op televisie zijn advies, hoewel hij toegeeft dat de bezitters van dollars op termijn koopkracht zullen verliezen. Het heeft echter weinig zin om aandelen en/of obligaties te kopen, gezien de verwachte prijsval bij deze activa klassen. Faber blijft uiteraard een voorstander van goud als aanvulling van de cashposities.