Daarnaast is een scenario niet ondenkbaar waar alle eurolanden terugkeren naar hun oude munteenheid maar dat de euro nog wel een wettig betaalmiddel blijft binnen de huidige eurolanden.

Op de vraag of hij liever zou investeren in de euro of in de dollar antwoordde 'Dr. Doom' met: 'Ik heb een hele speciale tip

voor jullie: goud'. Beide valuta's vindt Faber op de lange termijn namelijk niet aantrekkelijk vanwege de lage rente.

Eerder liet Faber weten dat hij zijn goud niet verkoopt omdat hij verwacht dat de FED de geldhoeveelheid op lange termijn zal vergroten met nieuwe kwantitatief verruimingsprogramma's.

Daarnaast is een scenario niet ondenkbaar waar alle eurolanden terugkeren naar hun oude munteenheid maar dat de euro nog wel een wettig betaalmiddel blijft binnen de huidige eurolanden. Op de vraag of hij liever zou investeren in de euro of in de dollar antwoordde 'Dr. Doom' met: 'Ik heb een hele speciale tip voor jullie: goud'. Beide valuta's vindt Faber op de lange termijn namelijk niet aantrekkelijk vanwege de lage rente. Eerder liet Faber weten dat hij zijn goud niet verkoopt omdat hij verwacht dat de FED de geldhoeveelheid op lange termijn zal vergroten met nieuwe kwantitatief verruimingsprogramma's.