Maar de situatie van het goud heeft anderzijds een draai in de goede richting genomen. Sinds de goudprijs in september 1921 een piek heeft bereikt, bevindt het goud zich in een grote correctiefase. Het goede nieuws is dat die nu eindelijk achter de rug lijkt te zijn.

Het sentiment rond het goud is zo bearish geworden dat waarschijnlijk de basis voor de volgende stijgingsfase is gelegd. De vraag naar goud vanuit China blijft groot en Faber houdt een aantal goudmijnaandelen goed in de gaten. De koersen van deze mijnaandelen kunnen namelijk door het plafond schieten.

Maar de situatie van het goud heeft anderzijds een draai in de goede richting genomen. Sinds de goudprijs in september 1921 een piek heeft bereikt, bevindt het goud zich in een grote correctiefase. Het goede nieuws is dat die nu eindelijk achter de rug lijkt te zijn. Het sentiment rond het goud is zo bearish geworden dat waarschijnlijk de basis voor de volgende stijgingsfase is gelegd. De vraag naar goud vanuit China blijft groot en Faber houdt een aantal goudmijnaandelen goed in de gaten. De koersen van deze mijnaandelen kunnen namelijk door het plafond schieten.