In ieder geval zijn de plannen om op korte termijn onder de tafel geveegd. Maar Marc Faber denkt bij de centrale bank binnenkort alle stoppen gaan doorslaan. FED kan nog veel meer geld in de economie gaan pompen, waarbij hij zelfs denkt aan een bedrag van meerdere honderden miljarden dollars per maand.

Volgens Faber is er geen sprake van taperen, daar is de economie in de VS veel te zwak voor. In die situatie zal geen verbetering in komen, integendeel zelfs. Als de VS economisch achteruitboeren, zal de FED gedwongen zijn om de geldpersen in een veel hoger tempo te laten draaien.

In ieder geval zijn de plannen om op korte termijn onder de tafel geveegd. Maar Marc Faber denkt bij de centrale bank binnenkort alle stoppen gaan doorslaan. FED kan nog veel meer geld in de economie gaan pompen, waarbij hij zelfs denkt aan een bedrag van meerdere honderden miljarden dollars per maand. Volgens Faber is er geen sprake van taperen, daar is de economie in de VS veel te zwak voor. In die situatie zal geen verbetering in komen, integendeel zelfs. Als de VS economisch achteruitboeren, zal de FED gedwongen zijn om de geldpersen in een veel hoger tempo te laten draaien.