De belangrijkste reden daarvoor is het gedrag van de centrale banken die op grote schaal geld uit de lucht zijn blijven plukken. De Amerikaanse centrale bank is weliswaar beginnen te taperen, het terugschroeven van haar economische steunmaatregelen, maar blijft toch eigen obligaties inkopen.

Volgens Marc Faber, uitgever van The Doom, Boom & Gloom rapport, zullen de hyperinflationisten uiteindelijk toch het gelijk aan hun kant krijgen, zij het met enige vertraging. Tegen die achtergrond blijft Faber koper van goud, zeker wanneer de goudprijs een paar zwakkere dagen achter de rug heeft.

De belangrijkste reden daarvoor is het gedrag van de centrale banken die op grote schaal geld uit de lucht zijn blijven plukken. De Amerikaanse centrale bank is weliswaar beginnen te taperen, het terugschroeven van haar economische steunmaatregelen, maar blijft toch eigen obligaties inkopen. Volgens Marc Faber, uitgever van The Doom, Boom & Gloom rapport, zullen de hyperinflationisten uiteindelijk toch het gelijk aan hun kant krijgen, zij het met enige vertraging. Tegen die achtergrond blijft Faber koper van goud, zeker wanneer de goudprijs een paar zwakkere dagen achter de rug heeft.