Nee, Faber ligt niet wakker van het Griekenland-gevaar en ook niet van de fiscale klip waar de Verenigde Staten volgens sommige analisten in sneltreinvaart op afstevenen.

Volgens Faber zal die fiscale klip uiteindelijk vrij moeiteloos vermeden kunnen worden.

Gevaar loert uit de hoek van de bedrijfsresultaten

Het gevaar loert volgens Faber uit de hoek van de bedrijfsresultaten. Die resultaten zullen in de komende maanden steeds meer gaan tegenvallen, dit vanwege het feit dat de wereldeconomie volgend jaar amper zal groeien. Faber sluit zelfs een wereldwijde recessie niet uit.

Vanaf de piek in september bereikt op 1470 punten rekent deze beursgoeroe op een daling met minstens 20%, het zou zelfs flink wat meer kunnen zijn.

Als voorbeeld verwijst Faber naar Apple, een aandeel waarvan de koers op basis van tegenvallende cijfers met ongeveer 20% is gecorrigeerd.

Nee, Faber ligt niet wakker van het Griekenland-gevaar en ook niet van de fiscale klip waar de Verenigde Staten volgens sommige analisten in sneltreinvaart op afstevenen. Volgens Faber zal die fiscale klip uiteindelijk vrij moeiteloos vermeden kunnen worden. Gevaar loert uit de hoek van de bedrijfsresultaten Het gevaar loert volgens Faber uit de hoek van de bedrijfsresultaten. Die resultaten zullen in de komende maanden steeds meer gaan tegenvallen, dit vanwege het feit dat de wereldeconomie volgend jaar amper zal groeien. Faber sluit zelfs een wereldwijde recessie niet uit. Vanaf de piek in september bereikt op 1470 punten rekent deze beursgoeroe op een daling met minstens 20%, het zou zelfs flink wat meer kunnen zijn. Als voorbeeld verwijst Faber naar Apple, een aandeel waarvan de koers op basis van tegenvallende cijfers met ongeveer 20% is gecorrigeerd.