De bruto marge groeide met 7% en vertegenwoordigt 53,3% van de omzet - stabiel in vergelijking met vorig jaar. Ook de bedrijfskosten evolueerden parallel aan de omzet.

De bedrijfskasstroom (EBITDA) kende een groei met 8% en vertegenwoordigt 14,2% van de omzet -- een stabiele marge in vergelijking met het eerste semester 2010.

Marc Coucke, CEO of Omega Pharma, gaf volgende toelichting op de cijfers: "Rekening houdend met de aanhoudende negatieve macroeconomische omgeving in Griekenland, Portugal en Spanje, heeft Omega Pharma in lijn met de verwachtingen gepresteerd, behalve in Rusland waar we echter nu een organisatie op de rails hebben die in staat is om de volgende jaren de prestaties in dit land te herstellen. De producten uit onze vijf strategische pijlers haalden een 'double-digit' omzetgroei, waarmee de sterkte van onze marketingstrategie nogmaals wordt geïllustreerd. Omega Pharma zal verder investeren in innovatie, in marketing en in landstructuren, ten einde een twintigtal internationale merken uit te bouwen."

De bruto marge groeide met 7% en vertegenwoordigt 53,3% van de omzet - stabiel in vergelijking met vorig jaar. Ook de bedrijfskosten evolueerden parallel aan de omzet. De bedrijfskasstroom (EBITDA) kende een groei met 8% en vertegenwoordigt 14,2% van de omzet -- een stabiele marge in vergelijking met het eerste semester 2010. Marc Coucke, CEO of Omega Pharma, gaf volgende toelichting op de cijfers: "Rekening houdend met de aanhoudende negatieve macroeconomische omgeving in Griekenland, Portugal en Spanje, heeft Omega Pharma in lijn met de verwachtingen gepresteerd, behalve in Rusland waar we echter nu een organisatie op de rails hebben die in staat is om de volgende jaren de prestaties in dit land te herstellen. De producten uit onze vijf strategische pijlers haalden een 'double-digit' omzetgroei, waarmee de sterkte van onze marketingstrategie nogmaals wordt geïllustreerd. Omega Pharma zal verder investeren in innovatie, in marketing en in landstructuren, ten einde een twintigtal internationale merken uit te bouwen."