Marc Behets (ING): "De rol van dividenden wordt in perspectief geplaatst in recent onderzoek dat voor Credit Suisse verricht werd door Elroy Dimson, Paul Marsh en Roy Staunton van de London Business School. De onderzoekers komen tot de conclusie dat dividenden op lange termijn het grootste deel van het rendement voor een belegger uitmaken."

Op korte termijn wordt het rendement op een aandelenportefeuille in grote mate beïnvloed door koerswinsten. De dividenden lijken daarentegen traag te bewegen.

Behets: "Het beeld verandert als men naar de lange termijn kijkt. 1 USD belegd in aandelen in 1900 zou eind 2010 217 USD waard zijn, wanneer men alleen rekening houdt met de kapitaalwaarde. Dit stemt overeen met een stijging op jaarbasis van 5%. Wanneer ook rekening wordt gehouden met de dividenden en deze herbelegd worden, zou de 1 USD 21.766 USD waard zijn geweest, wat neerkomt op een rendement op jaarbasis van 9.4%, ongeveer 100 keer meer dan het resultaat op basis van alleen koerswinsten."

Marc Behets (ING): "De rol van dividenden wordt in perspectief geplaatst in recent onderzoek dat voor Credit Suisse verricht werd door Elroy Dimson, Paul Marsh en Roy Staunton van de London Business School. De onderzoekers komen tot de conclusie dat dividenden op lange termijn het grootste deel van het rendement voor een belegger uitmaken." Op korte termijn wordt het rendement op een aandelenportefeuille in grote mate beïnvloed door koerswinsten. De dividenden lijken daarentegen traag te bewegen. Behets: "Het beeld verandert als men naar de lange termijn kijkt. 1 USD belegd in aandelen in 1900 zou eind 2010 217 USD waard zijn, wanneer men alleen rekening houdt met de kapitaalwaarde. Dit stemt overeen met een stijging op jaarbasis van 5%. Wanneer ook rekening wordt gehouden met de dividenden en deze herbelegd worden, zou de 1 USD 21.766 USD waard zijn geweest, wat neerkomt op een rendement op jaarbasis van 9.4%, ongeveer 100 keer meer dan het resultaat op basis van alleen koerswinsten."