Marc Behets (ING): "Terwijl een accountant de waarde van het bedrijf ziet afnemen met het uitgekeerde bedrag, ziet de economist de waarde van het bedrijf als de huidige waarde van alle toekomstige dividenden."

Vijftig jaar geleden wezen Franco Modigliani en Merton Miller erop dat beleggers, afgezien van de belastingen en transactiekosten, geen onderscheid zouden mogen maken tussen dividenden en koerswinst.

Behets: "Ze argumenteerden dat als beleggers te weinig inkomen hebben in de vorm van dividenden, ze het verschil kunnen goedmaken door aandelen te verkopen. En als de dividenden hun noden overtreffen, kunnen ze ze herbeleggen. Mede dankzij dit inzicht heeft Merton Miller de Nobelprijs gewonnen."

Marc Behets (ING): "Terwijl een accountant de waarde van het bedrijf ziet afnemen met het uitgekeerde bedrag, ziet de economist de waarde van het bedrijf als de huidige waarde van alle toekomstige dividenden." Vijftig jaar geleden wezen Franco Modigliani en Merton Miller erop dat beleggers, afgezien van de belastingen en transactiekosten, geen onderscheid zouden mogen maken tussen dividenden en koerswinst. Behets: "Ze argumenteerden dat als beleggers te weinig inkomen hebben in de vorm van dividenden, ze het verschil kunnen goedmaken door aandelen te verkopen. En als de dividenden hun noden overtreffen, kunnen ze ze herbeleggen. Mede dankzij dit inzicht heeft Merton Miller de Nobelprijs gewonnen."