De manipulatie van de goud- en zilvermarkt is erger dan die van de LIBOR, zo waarschuwt de Bafin. Het is dan ook hoog tijd dat er paal en perk wordt gesteld aan dit soort praktijken. Deutsche Bank heeft zich al teruggetrokken uit de gold fixing pool, de groep bankiers die de goudprijs elke dag bepaalt.

Het LIBOR-schandaal heeft heel wat stof doen opwaaien, de manipulatie van de goudmarkt zou zo mogelijk nog meer stof doen opwaaien. De vraag is wat er met de goudprijs zal gebeuren wanneer inderdaad wordt aangetoond dat de goudprijs jarenlang werd gemanipuleerd.

De manipulatie van de goud- en zilvermarkt is erger dan die van de LIBOR, zo waarschuwt de Bafin. Het is dan ook hoog tijd dat er paal en perk wordt gesteld aan dit soort praktijken. Deutsche Bank heeft zich al teruggetrokken uit de gold fixing pool, de groep bankiers die de goudprijs elke dag bepaalt. Het LIBOR-schandaal heeft heel wat stof doen opwaaien, de manipulatie van de goudmarkt zou zo mogelijk nog meer stof doen opwaaien. De vraag is wat er met de goudprijs zal gebeuren wanneer inderdaad wordt aangetoond dat de goudprijs jarenlang werd gemanipuleerd.