De goudprijs ging vorig jaar meermaals door de knieën en dat terwijl de vraag naar fysiek goud hoge toppen scheerde. Zelfs een klein kind kon zien dat er iets aan de hand was, maar dat iets kon blijkbaar het daglicht niet zien. De manipulatie van de goudmarkt kan echter niet eeuwig blijven duren.

Eric Sprott draagt nog een bijkomend argument aan om die manipulatie aan te tomen. De Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen, kregen een massale outflow te zien. Hetzelfde gebeurde echter niet op de zilvermarkt. De reden ligt voor de hand: er is geen probleem met de aanvoer van zilver, maar wel eentje met de aanvoer van goud.

De goudprijs ging vorig jaar meermaals door de knieën en dat terwijl de vraag naar fysiek goud hoge toppen scheerde. Zelfs een klein kind kon zien dat er iets aan de hand was, maar dat iets kon blijkbaar het daglicht niet zien. De manipulatie van de goudmarkt kan echter niet eeuwig blijven duren. Eric Sprott draagt nog een bijkomend argument aan om die manipulatie aan te tomen. De Amerikaanse beleggingsfondsen die in goud beleggen, kregen een massale outflow te zien. Hetzelfde gebeurde echter niet op de zilvermarkt. De reden ligt voor de hand: er is geen probleem met de aanvoer van zilver, maar wel eentje met de aanvoer van goud.